Goed voorbereid op vakantie! Check uw vakantie- en annuleringsverzekering!

ingevoerd op 1-7-2017

Ga goed verzekerd op reis! Gaat u binnenkort op vakantie? Een goed vooruitzicht! Maar hoe zit het met uw verzekeringen? En hoe bent u verzekerd bij calamiteiten waarbij u te maken hebt met hoge zorgkosten, repatriëring en/of reddingskosten? Die dekking zit lang niet in elke reisverzekering!

check-u-vakantie-verzekering (https://www.adfiz.nl/finfin/vakantie/check-je-vakantie-verzekering) helpt u om te checken of u goed verzekerd op reis gaat. U beantwoordt een aantal vragen over de vakantie en vervolgens ziet u een korte lijst met tips en aandachtspunten.

 

Europa- of Werelddekking
Misschien blijft u meestal in Europa, maar het kan zijn dat u eens een verre reis gaat maken! Controleer daarom of u voor die verre reis Werelddekking heeft.

Bijzondere sporten

Misschien gaat u wel het avontuur opzoeken, en gaat u een bijzondere sport of activiteit ondernemen! Denk b.v. aan Paragliding, Tandemspringen, Kite Surfing, Wildwaterkanoën.
Controleer daarom of de bijzondere sport- c.q. wintersportmodule op uw polis zit. Anders is er geen dekking voor de specifieke bagage. Maar ook niet voor de bijzondere opsporing en reddingskosten, zoals opgepikt moet worden vanaf de piste, met een banaan of zelfs met de helikopter naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis.
 

Medische kosten
Misschien bent u in 2017 wel veranderd van zorgverzekering. Misschien heeft u de aanvullende zorgverzekering van uw zorgpolis afgehaald. Op uw basisverzekering zijn de medische kosten in buitenland vaak gemaximeerd tot de kostprijs in Nederland. Op de aanvullende zorgverzekering met een max. van 2x de Nederlandse kostprijs en soms volledig.  Daarom adviseren wij u om op uw doorlopende reisverzekering deze rubriek wel mee te verzekeren. Zo zijn deze extra hoge kosten in het buitenland gedekt. In de Verenigde Staten bijvoorbeeld liggen de kosten voor medische hulp vele malen hoger dan in Nederland.

 

Vroegtijdige terugkeer naar huis

Een groot deel van de Nederlandse reizigers denkt niet aan de mogelijke hoge kosten bij terugreis naar Nederland in geval van nood (repatriering). In de meeste situaties zal een zorgverzekering alleen de terugreis van de zieke of gewonde verzekerde naar Nederland vergoeden als er sprake is van een medische noodzaak. Ontbreekt deze dan vergoeden ze niets. De reisverzekering vergoedt deze kosten wel. (uiteraard na bemiddeling alarmcentrale).
Als u wordt teruggeroepen naar Nederland omdat een naast familielid ernstig ziek of zelfs overleden is? Ook in deze situatie vergoedt de zorgverzekeraar niets. Vervelend want een extra vliegticket kan behoorlijk kostbaar zijn. Met een reisverzekering bent u niet alleen gedekt voor deze extra kosten maar wordt de terugvlucht ook nog geregeld. Heeft u ook een annuleringsverzekering afgesloten kunt ook de niet gebruikte vakantiedagen declareren op deze verzekering.

 

Annuleringsverzekering

De reis moeten annuleren is al vervelend genoeg. Daar kun je geen financiele zorgen bij gebruiken. Check of u deze rubriek meeverzekerd heeft op uw polis. Bij eventuele eerdere terugkeer naar huis, worden de niet gebruikte vakantiedagen vergoedt. Als u een verre of kostbare reis gaat maken, check dan of het verzekerd bedrag wel voldoende is!

 

Zelf samengestelde reis

Boekt u géén volledige pakketreis, maar stelt u zelf de reis samen, b.v. vlucht/hotel/huurauto, en boekt u deze onderdelen los van elkaar. Dan biedt de dekking ”samengestelde reis” een vergoeding als één van deze onderdelen uitvalt. Informeer hiernaar bij ons kantoor!

 

Doorlopende reisverzekering is een pure vakantieverzekering

Een aantal malen worden wij geconfronteerd met mensen die in het buitenland verblijven anders dan voor vakantie, en die er vanuit gaan dat een doorlopende reisverzekering afdoende is.

Een doorlopende reisverzekering zou je dus misschien beter een doorlopende vakantieverzekering kunnen noemen, dus met een recreatief karakter!

Gaat u naar het buitenland voor

-  werk

-  stage lopen

-  school / opleiding

-  enkel en alleen boodschappen doen

-  maar ook voor een langere vakantie dan 45 of 60 dagen

neem dan contact met ons op, of uw bezoek valt onder de dekking van uw huidige doorlopende reisverzekering. Zonee dan hebben wij vele andere mogelijkheden voor u!

 

Wat te doen bij verlies, diefstal, schade

Doe bij verlies, diefstal of schade in het buitenland altijd ter plaatste aangifte en vraag om een kopie van de aangifte. Met dit bewijsstuk kan de maatschappij vaststellen dat het tijdens uw vakantie is gebeurd. Maak foto’s van de schade. Bewaar de (aankoop) nota’s. Als uw bagage tijdens de reis zoek raakt of is beschadigd kunt u dit melden bij de vervoersmaatschappij. Ook aan hun vraagt u om een verklaring hiervan.

 

Noodsituatie

Bel direct de alarmcentrale, dag en nacht bereikbaar:

Allianz Global Assistance: +31(0)20 592 92 92

Nh1816: +31(0)88 112 18 16

Voor vergoeding van kosten bij een noodsituatie is uitdrukkelijk toestemming nodig van de alarmcentrale!

 

 

zomervakantie zomervakantie