Tips om fietsdiefstal te voorkomen

ingevoerd op 26-08-2016

Tips om fietsdiefstal te voorkomen

 

De fiets is in Nederland een populair vervoermiddel. Zo’n 84% van de Nederlanders bezit een fiets. Vooral de e-bike wint aan populariteit. Maar helaas hebben fietsdieven het steeds vaker op deze populaire fiets gemunt. Dat blijkt uit het recordaantal e-bikes wat het afgelopen jaar is gestolen. Adviseer uw klant daarom om zijn fiets altijd goed op slot te zetten. Hoe hij dit het beste kan doen, zetten we hier op een rij.
 

Zeven tips tegen diefstal

Fietsdiefstal is in Nederland nog steeds de meest voorkomende vorm van criminaliteit. Diefstal is niet altijd te voorkomen, maar uw klant kan het fietsdieven wel zo moeilijk mogelijk maken. Zeven tips op een rij:
 

Zet de fiets zoveel mogelijk in een bewaakte fietsenstalling. Hiervoor betaalt uw klant vaak een klein bedrag, maar de kans op diefstal wordt een stuk kleiner.

Is er geen bewaakte fietsenstalling? Stal de fiets dan altijd in het zicht. Bijvoorbeeld in de buurt van een terras of bushalte. Dieven worden namelijk liever niet bekeken.

Zet de fiets altijd op slot met een ringslot én een ketting- of beugelslot. Ook als je maar vijf minuten weg bent.

Leg het ketting- of beugelslot vast aan een vast object, bijvoorbeeld een hek, lantaarnpaal of fietsenrek. Het is daarmee voor dieven niet mogelijk om de fiets op te pakken en in een busje te zetten. Is er geen vast object aanwezig? Probeer dan de fiets aan die van een medefietser vast te maken.

Zorg ervoor dat het slot niet alleen door het voorwiel getrokken is, maar neem ook het frame mee. Anders is het voor dieven redelijk eenvoudig om het voorwiel te laten staan en de fiets mee te nemen.

Wikkel het slot strak en het liefst hoog rond de fiets en het vaste object. Het slot kan op die manier niet met een steen kapot geslagen worden.

Zet uw klant zijn fiets thuis in de schuur of garage? Ook dan het aan te raden om de fiets op slot te zetten en aan een vast object vast te maken.
 

Denk ook aan een fietsverzekering

 

fietsbeveiliging fietsbeveiliging