Voor elke reis een passende verzekering!

ingevoerd op 09-04-2018

Nu de winter weer achter ons ligt, is dit voor veel mensen het moment om na te denken over hun zomervakantie. Misschien kiest u voor een vakantie in Nederland dit jaar, of juist voor een verre reis. Maar wat de plannen ook zijn, er kan altijd iets vervelends gebeuren. Daarom is een goede reisverzekering erg belangrijk. Welke dekkingen zijn onmisbaar? En welke dekkingen zijn handig om extra af te sluiten? In dit bericht geven we u meer informatie zodat u zich goed kunt voorbereiden.
 

Waarom een reisverzekering?

De belangrijkste reden om een reisverzekering af te sluiten, is de hulp die u krijgt in noodsituaties. Denk aan een ongeplande vervroegde terugreis of juist een langer verblijf door een ongeval, ziekte of overlijden. Dit soort gebeurtenissen kosten meestal veel geld en tijd. Een reisverzekering dekt deze kosten en neemt daarnaast alle zorg uit handen.
 

Extra dekkingen

Afhankelijk van het type vakantie en de bestemming waar u naartoe reist, is het aan te raden om extra dekkingen aan de reisverzekering toe te voegen. Wij zetten hieronder een aantal belangrijke dekkingen op een rij.
 

Medische kosten

Waar u ook naartoe gaat, wij adviseren altijd om de dekking medische kosten af te sluiten. De meeste zorgverzekeringen vergoeden namelijk de kosten die voor een gelijkwaardige behandeling in Nederland zouden gelden. Of, als u een aanvullende zorgverzekering heeft, tot 200% van de kosten die in Nederland gemaakt zouden zijn. Maar in sommige landen zijn de kosten voor de gezondheidszorg veel hoger dan in Nederland. Een reisverzekering vergoedt altijd de kostprijs van medisch noodzakelijke behandelingen en dus ook kosten die door de zorgverzekering niet vergoed worden. Daarnaast vergoedt de dekking Medische kosten ook het verplicht Eigen Risico van de zorgverzekering.
 

Bagagedekking

Met de dekking Bagage worden de kosten vergoed voor het kwijtraken of beschadigen van bagage. Het is verstandig om een bagagedekking te adviseren als u reist met waardevolle spullen als een smartphone, iPad, laptop, drone of camera.
 

Met de auto op reis

Als u met de auto reist naar uw bestemming, dan is het een prettig idee dat er hulp klaar staat als de auto het onverwachts niet meer doet. U kunt een Pechhulp Verzekering (met Europadekking) of de dekking SOS Autohulp aan de verzekering toevoegen. Wilt u hier meer over weten?

Sommigen van u zijn misschien lid van de ANWB WegenWacht, let dan op dat u Europadekking heeft met vervangend vervoer (langer dan 2 dagen !)

Velen van u zullen mogelijk een mobiliteitsgarantie vanuit de merkdealer hebben.

Weet u wel dat deze dekking uitsluitend bedoeld is om thuis te komen!!
Dus recht op een vervangende auto voor slechts 2a 3 dagen.

En dus niet om uw vakantie voort te zetten!!
 

Wintersport en bijzondere sporten

Gaat u tijdens uw vakantie bijzondere sporten beoefenen? Dan kunt u deze dekking aan de verzekering toevoegen. Bijzondere sporten zijn namelijk niet standaard verzekerd. Voorbeelden van deze sporten zijn bergbeklimmen, bungeejumping en parachutespringen. Ook wintersport is met deze dekking verzekerd.
 

Een annuleringsverzekering. Nodig of niet?

Een annuleringsverzekering afsluiten is geen verplichting. Bij een goedkope vakantie kan u overwegen het risico zelf te dragen, maar wij raden aan om deze altijd te adviseren. Zeker als u een dure reis maakt. Als er iets gebeurt waardoor u niet meer op vakantie kan, bijvoorbeeld een herexamen, ziekte, een medische ingreep of het verliezen van een baan, dan worden de kosten voor het annuleren van de vakantie vergoed. Ook worden met een annuleringsverzekering de niet-gebruikte vakantiedagen vergoed als u de vakantie eerder moet afbreken.

vakantie 2018 vakantie 2018