Waarom is een reisverzekering belangrijk.

ingevoerd op 27-02-2019

Nu de koudste maanden van het jaar weer achter ons liggen, denken veel mensen alvast aan hun zomervakantie. Misschien vertrek je dit jaar naar Spanje voor een ontspannen zonvakantie. Of zoek je het avontuur op tijdens een verre reis. Wat de vakantieplannen ook zijn, een goede reisverzekering is onmisbaar. Als er iets vervelends gebeurt, dan staat er hulp klaar. Welke dekkingen heb je echt nodig? En welke zijn handig voor het type reis? In dit bericht zetten we alle informatie op een rij.
 

En als we het over een reisverzekering hebben dan bedoelen we ook voor vakantie. Gaat u iets anders ondernemen dan puur vakantie, dan biedt een reisverzekering meestal geen dekking. Informeer dan bij ons of datgeen wat u van plan bent, onder de gewone reisverzekering valt.
 
Waarom is een reisverzekering belangrijk? De belangrijkste reden om een reisverzekering af te sluiten, is de hulp die je krijgt als er iets gebeurt in het buitenland. Als je bijvoorbeeld ziek wordt, dan helpt de alarmcentrale om een betrouwbare arts of ziekenhuis te vinden. En als het nodig is, dan wordt ook langer verblijf of bijvoorbeeld een (vervroegde) terugkeer naar huis geregeld. Een reisverzekering dekt deze kosten en neemt je daarnaast ook alle zorg uit handen.
 
Extra dekkingen Afhankelijk van de reis die je maakt en wat je tijdens de vakantie gaat doen, raden wij aan om een aantal extra dekkingen aan de verzekering toe te voegen. Hieronder zetten we de belangrijkste dekkingen op een rij:
 
Medische kosten De dekking Medische kosten is een absolute aanrader, ongeacht waar je naartoe gaat. Hoewel je ook via je Nederlandse zorgverzekering verzekerd bent voor medische kosten in het buitenland, gelden hierbij vaak wel beperkingen. De meeste zorgverzekeringen vergoeden namelijk alleen de kosten die voor een gelijkwaardige behandeling in Nederland zouden gelden. Of, als je een aanvullende zorgverzekering hebt, tot 200%. Maar in sommige landen is de medische zorg veel duurder dan in Nederland. Een reisverzekering vergoedt altijd de kostprijs van medisch noodzakelijke behandelingen en dus ook kosten die door de zorgverzekering niet vergoed worden. Daarnaast vergoedt de dekking Medische kosten ook het verplicht Eigen Risico van de zorgverzekering. 
 
Bagage Het is mogelijk om de bagage te verzekeren voor verschillende bedragen. Reis je met waardevolle spullen als een smartphone, iPad, laptop of camera? Dan is een dekking voor bagage aan te raden. 

 

Gezinssamenstelling Wie staan er op de polis? En komt dat overeen met de huidige gezinssamenstelling? Zijn bijvoorbeeld pasgeboren kinderen bijgeschreven op de verzekering? Of zijn kinderen verhuisd/uitgeschreven en hebben ze inmiddels een eigen reisverzekering?

 
SOS Autohulp of Pechhulp Reis je met de auto naar je bestemming? Dan is het een prettig idee dat er hulp klaar staat als de auto het onverwachts niet meer doet. Je kunt een Pechhulp Verzekering (met Europadekking) afsluiten, of de dekking SOS Autohulp aan de reisverzekering toevoegen.
 
Wintersport en bijzondere sporten Ga je tijdens je vakantie bijzondere sporten beoefenen? Dan kun je deze dekking aan de verzekering toevoegen. Bijzondere sporten zijn namelijk niet standaard verzekerd. Voorbeelden van deze sporten zijn bergbeklimmen, bungeejumping en parachutespringen. Ook wintersport is met deze dekking verzekerd.  
 
Een annuleringsverzekering afsluiten of niet? Het afsluiten van een annuleringsverzekering is geen verplichting, maar wij raden aan deze wel af te sluiten. Als er iets gebeurt waardoor je niet meer op vakantie kan, dan worden de kosten voor het annuleren van de vakantie vergoed. Voorbeelden hiervan zijn een herexamen, een medische ingreep of het verlies van een baan. Daarnaast worden de niet-gebruikte vakantiedagen vergoed als de vakantie moet worden afgebroken.

* de tekst van dit artikel komt bij Allianz Global Assistance vandaan!

 

reisverzekering reisverzekering