Visum voor Nieuw-Zeeland vanaf 1 oktober

Nieuw-Zeeland voert per 1 oktober 2019 een elektronisch visum (ETA) in. Deze visumplicht geldt voor alle personen die de nationaliteit hebben van landen die onder de visa waiver vallen, waaronder Nederland en België. Met het elektronische visum kunt u maximaal 90 dagen in Nieuw-Zeeland verblijven binnen een periode van 2 jaar. Een visum is ook verplicht als u in Nieuw-Zeeland een overstap maakt.
 

Hoe zit dit precies?

Als u ná 1 oktober 2019 naar Nieuw-Zeeland reist, dan heeft u een visum nodig als u uit een land met een visumvrijstelling komt, zoals bijvoorbeeld Nederland. Het visum moet u aanvragen voordat u op reis gaat. Het kan 72 uur duren voordat het visum wordt goedgekeurd. Heeft u geen ETA, of is deze nog niet behandeld? Dan zult u niet worden toegelaten tot het vliegtuig. Het is dus belangrijk om het visum op tijd aan te vragen.
 

Hoe vraagt u een visum aan?

Aanvragen kunnen gedaan worden vanaf 1 juli 2019 voor iedereen die al een vlucht naar Nieuw-Zeeland heeft geboekt, in voorbereiding op 1 oktober wanneer dit verplicht is. Het elektronische visum is aan te vragen via de website etanewzealand.com of een speciale app (deze app is op dit moment nog niet beschikbaar). De kosten voor het visum bedragen via de website NZ$ 12 en via de app NZ$ 9. Ook betaalt u bij het aanvragen een bedrag van NZ$ 35, waarmee u een bijdrage doet aan het onderhoud van de toeristische infrastructuur. Let op: het is belangrijk dat reizigers beschikken over een paspoort dat nog minimaal 3 maanden geldig is bij vertrek.

visum visum