Tips om fietsdiefstal te voorkomen

Nederland is een fietsland. Van jong tot oud, veel mensen maken dagelijks gebruik van de fiets. Niet alleen is het een belangrijk wapen in de strijd tegen files en de uitstoot van CO2, het is ook gezond, ontspant en brengt mensen veel plezier. Dat plezier wordt je snel ontnomen als je merkt dat je fiets is gestolen. Helaas is fietsdiefstal nog steeds de meest voorkomende vorm van criminaliteit. Omdat dieven steeds slimmer en brutaler worden, is het belangrijk om de fiets overal goed op slot te zetten. Maar hoe kan uw klant dit het beste doen? Wij geven een aantal tips.

 

Diefstal is niet altijd te voorkomen, maar met een aantal voorzorgsmaatregelen kan uw klant het dieven wel moeilijker maken. Stal de fiets bijvoorbeeld zoveel mogelijk in een bewaakte fietsenstalling. Is er geen bewaakte stalling in de buurt? Zet de fiets dan altijd in het zicht. Bijvoorbeeld in de buurt van een terras of bushalte. En natuurlijk is het belangrijk om de fiets altijd op slot te zetten met een goed slot, ook als je maar vijf minuten weg bent.

Een paar tips op een rij:

Maak gebruik van sloten met het ART-keurmerk. Aan het keurmerk kan je zien hoe goed een slot beschermt tegen diefstal. Hoe meer sterren er op het label staan, hoe beter het slot. Gebruik een slot met minimaal twee sterren. Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Art.

Gebruik een tweede slot en kies voor verschillende sloten. Het kost een dief meer tijd om twee sloten te forceren. Veel dieven zijn gespecialiseerd in één soort slot.

Heb je een kettingslot? Wikkel het slot om een vast object, zoals een lantaarnpaal. Maak het slot zo hoog mogelijk vast. Zo kunnen dieven met een betonschaar het slot moeilijk open krijgen.

Zorg ervoor dat het slot niet alleen door het voorwiel getrokken is, maar neem ook het frame mee. Anders is het voor dieven redelijk eenvoudig om het voorwiel te laten staan en de fiets mee te nemen.

Heb je een beugelslot? bevestig het slot nooit in het midden van het frame. De dief kan dan de fiets zelf als hefboom gebruiken waardoor het slot open knalt.

Heb je een e-bike? Haal alles van de fiets zoals accu en afneembaar display.

Zet de fiets altijd op slot. Ook in een afgesloten ruimte zoals een kelderbox of berging.

Natuurlijk kan het altijd gebeuren dat de fiets toch wordt gestolen. Daarom adviseren wij altijd om een fietsverzekering af te sluiten. Wij bieden twee soorten fietsverzekeringen. Een Kortlopende Fietsverzekering, die u afsluit voor drie jaar, en een Doorlopende Fietsverzekering, die na een periode van één jaar elk moment opgezegd kan worden. U kiest dus zelf de verzekering die het beste bij u past. Informeer bij ons naar de mogelijkheden!

fietsverzekering1png fietsverzekering1png