Is uw reisverzekering klaar voor de komende vakantie ?

Check of deze nog past bij uw huidige situatie!

Misschien heeft u (in de Corona-tijd) uw reisverzekering wel even op een laag pitje gezet. Check daarom goed of uw verzekering nog wel past bij uw huidige situatie? 

Met deze checklist bepaal je eenvoudig of je reisverzekering nog past bij je huidige situatie en de reizen die je maakt.

- Dekkingsgebied: Waar gaat u heen op vakantie? Heeft u Europa-dekking of Wereld-dekking? Standaard biedt deze verzekering dekking voor 60 dagen. Gaat u langer naar het buitenland? Dan kunt u kiezen voor de aanvullende dekking 180 dagen. Met deze dekking bent u maximaal 180 dagen aaneengesloten verzekerd in het buitenland.

- Gezinssamenstelling; Wie staan er op de polis? En komt dat overeen met de huidige gezinssamenstelling? Zijn pasgeboren kinderen bijgeschreven op de verzekering? En de kinderen van je partner? Zijn er kinderen uit huis gegaan, en misschien op zichzelf gaan wonen.

- Is bagage voldoende verzekerd? Het is mogelijk om je bagage te verzekeren voor verschillende bedragen. Reis je met waardevolle spullen als een smartphone, tablet, laptop of camera? Bekijk de hoogte van je bagagedekking en het bijbehorende eigen risico.

- Medische kosten in het buitenland; De Nederlandse basiszorgverzekering dekt de kosten voor spoedeisende zorg, maar hiervoor geldt een maximale vergoeding. Je krijgt namelijk alleen een vergoeding van het tarief dat in Nederland geldt voor een behandeling. Vaak zijn de kosten voor medische zorg in het buitenland veel hoger dan in Nederland. Vooral in Zwitserland of Oostenrijk, waar voornamelijk privéklinieken zijn. Daarom is het raadzaam om de dekking Medische kosten af te sluiten. Deze vergoedt altijd alle noodzakelijke medische kosten. Als je op de piste ten val komt, dan valt het vervoer per helikopter of banaan onder medisch noodzakelijk vervoer, en is dit ook verzekerd.

- Ongevallendekking; Een ongeluk op of naast de piste of met bijzondere sporten kan zomaar gebeuren. Met de dekking ‘Ongevallen’ wordt eenmalig een bedrag uitgekeerd, als je door een ongeval blijvend invalide raakt of overlijdt.

- Reis je met de auto? Als je met de auto reist naar je bestemming, dan is het een prettig idee dat er hulp klaar staat als je onverwacht stil komt te staan. Onze Pechhulp Verzekering (met Europadekking) is ideaal als je het gehele jaar verzekerd wil zijn van hulp onderweg, zowel thuis als op vakantie. Je kunt er ook voor kiezen de dekking SOS Autohulp toe te voegen aan de reisverzekering.

- Annulering; Boek je je reis van te voren? Dan is het zonde als je een (deel van) het geld kwijt bent als je moet annuleren. Daarom is het handig de annuleringsverzekering aan je reisverzekering toe te voegen. Als je al een doorlopende annuleringsverzekering hebt, controleer dan of het verzekerde bedrag nog voldoende dekking biedt voor de reizen die je maakt. De standaard dekking is 1500,00 per persoon/per geboekte reis. Door de stijgende reissommen is dit soms niet voldoende. Dit kan verhoogd worden, informeer hiernaar bij ons.

- Rechtsbijstand; Skiet er iemand tegen jou aan, dan kan de schade fors in de papieren lopen. Zeker als je hierdoor een tijd niet kan werken of hulp nodig hebt. Met de dekking Rechtsbijstand helpen wij je om de schade te verhalen op deze persoon.
- Bijzondere sporten/wintersport-dekking; Het is belangrijk om de dekking bijzondere sporten/ wintersport af te sluiten als je bijzondere sporten in de zomer gaat ondernemen of als je op wintersportvakantie gaat. Zonder deze dekking is schade als gevolg van deze bijzondere sporten namelijk niet verzekerd. Bijzondere sporten zijn sporten die een meer dan normaal risico met zich meebrengen, waaronder jagen, bergbeklimmen, klettern, abseilen, speleologie, bungeejumping, parachutespringen, paragliding, hanggliding, ultralight vliegen en zweefvliegen.

 

Meer informatie?

Heeft u nog vragen naar aanleiding van dit bericht? Dan kunt u contact opnemen via 072-5711284 of info@joskamp.nl

Met vriendelijke groet,
Jos Kamp Assurantiën B.V.

zomer 2024 zomer 2024