Kentekenplicht (land)bouwvoertuigen

Regel het vóór 1-1-2022

Vanaf 1 januari 2021 zijn er nieuwe regels voor het rijden op de openbare weg met de meeste (land)bouwvoertuigen.  Daarbij wordt ook een kenteken aan het voertuig toegekend. Op de website van de RDW leest u voor welke voertuigen dit precies geldt. Wij leggen u op deze pagina graag uit waarom ook de verzekering van uw (land)bouwvoertuig moet worden aangemeld bij de RDW en hoe we u hierbij helpen.

 

Makkelijk online registreren vóór 31 december 2021

Tot eind 2021 kunt u uw (land)bouwvoertuig snel en gemakkelijk online registreren via de website van de RDW, de kosten bedragen in 2021 € 18,00. Ná 31 december 2021 is een online registratie niet meer mogelijk en moet het (land)bouwvoertuig eerst gekeurd worden bij een keuringsstation van de RDW, de hierbij komende kosten zijn veel hoger.

 

Voorkom een boete en geef uw kenteken/ meldcode aan ons door!

Zodra u een kenteken heeft gekregen voor uw (land)bouwvoertuig(en) is het belangrijk dat u dit met de bijbehorende meldcode én de datum van kentekening binnen 14 dagen aan ons doorgeeft. Wij zorgen er dan voor dat de verplichte WA verzekering voor uw voertuig wordt aangemeld bij de RDW. U voorkomt hiermee een onnodige boete. De RDW controleert namelijk of elk voertuig met een kenteken WA verzekerd is.

 

Let op: ook als u de kentekenplaat niet op uw (land)bouwvoertuig hoeft vast te maken, is het belangrijk om altijd het kentekennummer door te geven. De WAM-dekking (wettelijke aansprakelijkheid motorrijtuigen) wordt namelijk altijd gecontroleerd via het register van de RDW en niet alleen door de aanwezigheid van een kentekenplaat als u op de openbare weg rijdt.

landbouwvoertuig landbouwvoertuig